Oppskrift
4 stk seiporsjoner
1 stk sellerirot
1 stk sitron
0,5 dl helmelk
3 ss kremost naturell
200 gr syltet stangselleri
Chips
0,3 dl steinsoppsoya (fungi)
4 stk finhakkede sjalottløker
3 stk hvitløk
1,5 pk usaltet smør
200 gram skogsopp (røyksopp, kantarell, piggsopp)
Fremgangsmåte:
- Kok soyasuasen og sjalottløken til løken er myk.
- Grovhakk hvitløk og kok dette med 200 gram smør til hvitløken begynner å bli gylden. Sil av smøret og tilsett soya med løk.
- Rens og kutt selleriroten og kok den mør i melk. Sil av melken og kjør den i foodprosessor med kremost. Smak til med salt og sitronsaft.
- Stek skogsoppen i smør og krydre med salt og pepper.
- Stek fisken i smør til den er gylden og sprø. Krydre med salt og pepper. Øs over det varme smøret til den er klar.
Anrett det hele. Dekorer med sprø potetchips og dill.